Bleka tänderna hemma

Metoderna för att bleka tänderna hemma är rätt så många. Oftast kostar det bara en bråkdel att göra tandblekningen hemma istället för att gå till tandläkare. För att bleka tänderna hemma behövs en tandskena som formas efter dina tänder. Antingen kan man göra skenan hos en tandläkare eller använda skenan som vanligtvis kommer med då man köper tandblekningsprodukten för hemma bruk. Att göra en tandskena hos tandläkaren är ett lite dyrare alternativ men kan vara lönsamt för att få en specialanpassad skena för just dina tänder.

Tandskenan som kan köpas tillsammans med tandblekningsprodukten utformas genom att lägga ner den i varmt vatten och sedan formar man den genom att bita i skenan. Efter att skenan är utformad efter dina tänder applicerar du på tandblekningsprodukten som oftast har en geléaktig konsistens. Blekmedlet innehåller vanligtvis kerbamidperoxid som aktiv substans. För att få ett tillfredställande resultat upprepar man behandlingen några gånger i veckan under en tidsperiod på 30 minuter upp till 2 timmar fram till att man uppnått det önskvärda resultatet. Oftast handlar det om några veckors behandling för att få det önskvärda resultatet men behandlingsperioden varierar givetvis beroende på behandlingsmetod, på tandkvalitén samt vilket resultat man är ute efter. Resultatet håller i olika från person till person men kan hålla i sig allt från några månader till i bästa fall, i många år.

Att bleka tänderna hemma är enkelt och det finns många olika tandblekningsprodukter i olika prisklasser som man smidigt kan beställa hem från webbshoppar. Bland de populäraste tandblekningsprodukterna, för att bleka tänderna hemma, hör märken som Beconfident, Dentaworks, Dentway, Easewhite och Simplesmile.

Det finns även andra tandblekningsprodukter som kan användas för att bleka tänderna hemma. Bland dessa produkter hittas tandblekningsskum, tandblekningstandkräm, tandblekningspenna, tandblekningspulver samt White Strips. För att få vitare tänder kan man även använda sig av tandfasader men denna metod väldigt dyr och är egentligen ingen tandblekning utan går ut på att klistra fast ett tungt lager porslin på tänderna. Denna metod används om tänderna är kantstötta eller exceptionellt missfärgade eller om man av annan orsak inte kan genomföra en traditionell tandblekning. Viktigt att komma ihåg innan man bleker tänderna hemma är att gå till tandläkaren för en ordentlig kontroll. Visar det sig att man har hål eller på något annat sätt skadade tänder, kan tandblekning skada tänderna ytterligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *