Bleka tänderna hos tandläkare

Att bleka tänderna hos tandläkare är ett rätt så mycket dyrare alternativ till att bleka tänderna hemma. Men det finns några vägande skäl att bleka tänderna hos tandläkare istället för att göra det själva. Fördelarna med att göra tandblekningen hos tandläkaren är att du får en ordentlig kontroll av tänderna först, tandskenan är specialanpassad för just dina tänder och tandblekningen går vanligtvis snabbare än om du bleker tänderna hemma. Tandblekningsgelen som används för att bleka tänderna hos tandläkare har oftast samma versamma ämne som den man använder för hemma bruk men har en starkare koncentration och därför brukar tandblekningsprocessen generellt bli kortare.

Hur går det då till när man väljer att bleka tänderna hos tandläkare? Själva tandblekningen sker inte hos tandläkaren utan med hjälp av den specialtillverkade skenan, instruktioner samt med tandblekningsprodukten, du får hos tandläkaren, gör du själva tandblekningsprocessen själva i hemmet.

En annan metod vilken du kan använda vid valet att bleka tänderna hos tandläkare är, tandblekning med laser. Vid blekning med laser använder man sig av en ännu högre koncentration av tandblekningsmedlet vilket sedan förstärks ytterligare med hjälp av laser. Denna metod gör tandblekningsprocessen betydligt snabbare. Behandlingen tar ungefär en timme och kan förefalla behov av att upprepa behandlingen några gånger för att få önskvärt resultat.

Ytterligare en metod för att bleka tänderna hos tandläkare är Air Flow. Denna metod är vanligtvis rätt så billig och innebär att man rengör tänderna med en luftstråle blandad med vatten och bikarbonat för att avlägsna ytliga fläckar från tänderna.

Som med alla tandblekningsmetoder, oavsett om det är frågan om att bleka tänderna hos tandläkare eller att bleka tänderna hemma kan denna metod ge ilningar i tänderna som kan vara i några dagar. Tandblekning med laser utförs oftast på tandkliniker och den mer traditionella tandblekningen görs av de flesta tandläkaren och även numera hos folktandvården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *